Kako pravilno njegovati kosu?

Nemate dovoljno vremena za pranje kose? Jeste li zabrinuti za posljedice?

Smatrate li da vam pranje kose oduzima puno vremena i radije  "rastegnete" još dan-dva, samo da ne morate prati kosu?

Nažalost, mnogo puta ovakvim pitanjima i mentalitetom činimo više štete nego koristi.

Vrlo je važno kako/kada peremo kosu i koje proizvode koristimo.

Kada govorimo o osnovnim fazama pranja i njege kose, zvuči kao da je riječ o višesatnim tretmanima koji se izvode samo u frizerskim salonima. Međutim, nije tako.

Od njege kose u frizerskim salonima važnija je njega kose u udobnosti vaše kupaonice. Bitna razlika su proizvodi koje koristimo.

Vjerujte mi, lakše je nego što mislite ili što zvuči.

Ne vjerujete?

Nastavi čitati...

OSNOVNE RAZINE NJEGE KOSE:

1. korištenje šampona za čišćenje

2. korištenje njegujućeg šampona

3. proizvoljni korak - njega vlasišta

4. korištenje maske ili balzama

5. proizvoljni korak  - korištenje seruma za rast kose i protiv gubitka kose

6. obavezni korak - kosu osušiti fenom

7. nanošenje omiljenog ulja ili seruma za njegu vrhova

 

Dopustite mi da vam detaljnije objasnim.

U slučaju da vam je tehnika dvostrukog šamponiranja previše, možete samo jednom. Vrlo je važno da su kosa i tjeme dubinski očišćeni prvim šamponiranjem. Uzmite si vremena. Šampon rasporedite po cijelom tjemenu i kosi te kružnim pokretima dobro umasirajte cijelu površinu glave. Pa samo ostavi lice :). Šampon za čišćenje dubinski će očistiti vašu kosu i vlasište te ih pripremiti za proizvode za njegu koji slijede.

Korištenje hranjivog šampona preporuča se sa stajališta zdravlja duljine kose. Svrha šampona nije samo pranje kose, već i hidratacija i njegovanje. Kao i kod kože, i za kosu je važno zadržati vlagu i hranjive tvari u kosi što je duže moguće. Ipak, pripazite da odaberete hranjivi šampon koji vam neće dodatno zamastiti kosu.

Pitate li se kako biste mogli njegovati svoje tjeme kod kuće, čak i ako ne vidite svoje tjeme tako dobro kao frizer?

Ne postoje dvije osobe na svijetu s istim vlasištom. Svako vlasište je drukčije i priča priču o životu pojedinca. Ti se šališ? Što misliš pod pričom o životu pojedinca? Sve što radimo u životu... to može biti posao, škola, obiteljski život itd. ima utjecaj na naše zdravlje i na naše tijelo.

Vlasište je poput knjige iz koje možemo razumjeti većinu sadržaja. Što mislim? Stres može uzrokovati perut ili prekomjerno ispadanje kose. Mašćenje je glavna posljedica čišćenja suvišnih tvari iz organizma ili utjecaja okoline na kosu.

(Ako mislite da nemate problema s vlasištem... preskočite ovaj korak.) Ako mislite drugačije, preporučujemo da ga odmah dodate u svoju rutinu njege kose i vlasišta. Kako možete njegovati svoje vlasište?

Korištenjem posebnih regeneratora ili raščešljavanjem vlasišta šamponom možete vratiti osnovni ph vlasištu, spriječiti pojavu prhuti i umiriti žlijezde lojnice koje dugoročno mogu usporiti pretjerano mašćenje.

Ako imate dužu kosu, uvijek koristite masku ili regenerator.

Nisu li balzam i maska ​​dvije različite vrste proizvoda?

Da, istina je.

Zato Šamponi.si tim uvijek slaže personaliziranu njegu vlasišta (ne vjerujete? Pošaljite nam poruku ;) ) i njegu kose, pri čemu vam prema opisu vaše kose savjetujemo korištenje maske i regeneratora.

Mogu li koristiti masku i regenerator svaki put kada perem kosu? Ne ako možete...apsolutno morate.

Maska i balzam njeguju, vlaže, vraćaju kosi sjaj i mekoću te zatvaraju ljuskice vlasi. Što znači da maska ​​i regenerator pomažu zadržati vlagu i hranjive tvari u kosi. Naravno, ne zaboravite! Nanesite masku i balzam samo po dužini kose. Nikada na površini glave. Također, nemojte ih umasirati, već ih nanesite na kosu i raščešljajte. Ostavite da djeluje nekoliko minuta i dobro isperite kosu.

Korištenje seruma za rast kose i sprječavanje opadanja kose preporuča se svima koji se bore s opadanjem kose, imaju oštećenu kosu te im je savjetovana njega za regeneraciju kose i sl.

Osušite kosu sušilom za kosu. Što je sušilica? Da, fen, svejedno. Uvijek osušite kosu nakon pranja. Time se sprječava stvaranje novih bakterija, održava bazični pH vlasišta i sprječava izlomljena ili napuhana kosa.

Ne zaboravite, zdravlje vlasišta je na prvom mjestu.

Nanošenje ulja ili seruma. Ovisi o vašoj kosi trebate li nanijeti ulje nakon češljanja ili ne. Volite li ulje? Zatim nanesite uljni proizvod. Također koristimo fluide i serume koji ne ostavljaju mastan izgled, brzo se upijaju i čine kosu mekom i sjajnom. Izbor prepuštamo vama.

Za više pitanja o pojedinim proizvodima, napišite pitanje našem konzultantskom timu koji će vam rado objasniti sve detalje vezane za njegu kose.

 

xoxo

Tina Š.

 

 

Povratak na blog